Szakács Éva
1963-ban születtem Kapuváron. Középiskolásként Szarka Árpád soproni festőművész szakkörében tanultam rajzolni,festeni. 1985-ben matematika-rajz szakos tanári diplomát szereztem Szombathelyen. Mestereim Mészáros György és Szurcsik János voltak. 1985. óta rendszeresen veszek részt csoportos és egyéni tárlatokon. 1992. óta szellemi szabadfoglalkozású festőként dolgozom.


Képeim kiindulópontja mindig a valóságos látvány. A természet szépsége, vagy az emberi kultúra értékei kimeríthetetlen forrást jelentenek az alkotáshoz.

A víztükör csillogása, a fény beszűrődése a lombok közé mindig ámulatba ejt. Ahogy telnek az évek, egyre több dologra csodálkozom rá. Számtalan olyan látványban fedezem fel a szépséget, ami mellett régebben elmentem.

Ezt a csodálatot próbálom meg visszaadni színnel, formával, a festék anyagával. Ha igazán belemerülök a munkába és továbbgondolom a látottakat, az még nagyobb élvezet. Ilyenkor megszűnik a külvilág és a kép is elrugaszkodik a valóságtól. Néha annyira, hogy már csak én tudom, honnan indult...Fontosabb kiállítások:
Díjak: